1 buku buttercup, 1 kotak tepung kek coklat, 3 biji telur , ½ cawan susu cair & 1 kotak buah-buahan campuran…
Ok..kita start dengan 1 buku buttercup tadi hendaklah dipukul sehingga lembut.Kemudian campurkan dengan telur dan pukul lagi sehingga sebati.Tuangkan tepung kek tadi dan kaupkan secara-cara perlahan sehingga adunan betul-betul sebati.Untuk melembutkan adunan dan mendapatkan tekstur kek yang halus dan agak lembap bolehlah dicampurkan dengan susu cair.Akhir sekali campurkan buah-buahan kering tadi.
Ha…dah selesai keja kita tadi bolehlah kita tuangkan adunan kek tadi ke dalam acuan dan ready untuk dibakar.
Adunan tadi hendaklah dibakar dalam masa 45 minit.Bila dah masak bolehlah kita hias dengan coklat masakan .Untuk bagi kek kita tu more colourful dan lebih menyelerakan untuk dimakan,kita leh guna coklat urai dan manik coklat…Ikut keativiti masing-masing camna nak design…Yang lebih terrer lagi leh wat topping kat atas guna sedikit telur putih yang dipukul dengan gula castor dan buttercup .Gunakan piping bag untuk design apa-apa jer yang korang nak….Aku wat simple jer...taruk coklat cair pun dah ok dah...janji sodap dimakan....